Солна стая за нашите ученици
Солна стая „Хималайска солна пещера“ за нашите ученици

Посещението на Хималайската солна пещера става все по-популярно в нашия град.
👉🏻Халотерапията има антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие. Тя подпомага функциите на дихателната система и кожата. Доказано е, че действа ефективно както при по-големи, така и при малки деца.
Ето затова  нашите деца от Детски Образователен Център – Русе  и Детска Учебна школа редовно  посещават преди училище! 🥳 Впускат се в здравословни игри и си тръгват отпочинали и заредени за училищни приключения!
👉🏻Ако все още се чудите как да се справяте със сложните домашни, как да подпомогнете и имунитета на детето – изберете просто правилната и здравословна занималня в града! 🍀

Посещенията могат да се провеждат до три пъти седмично.

Такса за групово посещение (от 2 до 4 деца)

Продължителност на процедурата   Цена
За посещение
20 мин.5.00 лв.
* Заплащането на таксата  се извършва седмично или еднократно при записване за посещение.

Здравословен начин на живот чрез занималнята

Докато играят в солта, слушат релаксиращи звуци и мелодии или приказки, децата си почиват  на удобните столове,  стават  по-здрави и спокойни, благодарение на халотерапията.

Подпомагаме децата с алергии чрез халотерапията
🌸🌷В днешно време към медикаментозното лечение с антихистаминни препарати се прилага и един много стар и древен метод, а именно ХАЛОТЕРАПИЯТА. 🌷🌸
👉🏻Лечението в солни пещери се оказва много успешно, а контролираното създаване на микроклимата на солните пещери в Хималайската солна пещера доближава максимално този метод.
👉🏻Когато децата посещават редовно Хималайската солна пещера, по-леките алергии изчезват напълно, а по- тежко изразените не се обострят и не дразнят децата.
✅Как точно Хималайската солна пещера преборва алергиите:
Въздухът в Хималайската солна пещера е изключително полезен за хората с алергии, защото е йонизиран, богат на калиеви, магнезиеви и натриеви соли и е антибактериален – без микроби и алергени.
‼️ Противовъзпалителното му действие се изразява в укрепване муколитичния ефект, укрепване на имунната и нервна системи, нормализиране на метаболизма.‼️
👉🏻Терапията със сол подпомага почистването на горните и долни въздухоносни дихателни пътища – нос, устна кухина, трахея, бели дробове, белодробните алвеоли.
🌬Възстановява се овлажняването и затоплянето на въздуха в носната кухина, правилната работа на бронхиалните алвеоли, нормалното поемане на кислород и извеждането на въгледвуокиса, вследствие на което отслабва обструктивният синдром.
Нашите деца преборват по-бързо настинките и грипа
С ПОМОЩТА НА ХИМАЛАЙСКАТА СОЛНА ПЕЩЕРА ‼️🦠
👉🏻Най- общо настинките и грипът са две инфекции, причинени от вирус, от които нараства носната лигавица, получаваме сълзене,интензивно кихане и кашлицата.
👉🏻Вирусите, които причиняват тези две остри дихателни инфекции са различни.
👉🏻🙇‍♀️При заболяване с грип, обикновено се наблюдава повишена телесна температура, общо неразположение, което понякога е и стомашно, телесни болки и главоболие, кихане и липса на апетит.
👉🏻🤦🏻‍♀️При настинка, най-честите симптоми се проявяват чрез дихателни проблеми като наличието на прекомерна носна слуз и упорита кашлица, запушен нос и секретиране, усещане на болки и възпаление на гърлото, но не предизвиква треска и състоянието на неразположение е по-ниско.
🍀🍀🍀Как халотерапията помага на децата в Детски образователен център и Детска Учебна школа?🍀🍀🍀
✅Лекуването с халотерапия е 100% натурален и безвреден метод на лечение, който предлагаме  на нашите деца.
✅Благодарение на хималайските солни частици, които съдържат 84 минерала, те успяват да проникват в дихателните пътища като намаляват количеството носна слуз, която причинява запушването на носа, убиват вирусните бактерии и разширяват дихателните пътища в носа и носните кухини като ускоряват отичането на слузта, останала в белите дробове.
✅Също така подобрява работата на белите дробове и спомага кашлицата да не слезе надолу.